Media

Pressfoton

Länk

Spångbergs Musik
www.spangbergmusik.com

Recensioner

Göteborgs-Posten
001002 – Trädgårn – betyg: 4 fyrar

 

Triple & Touch i stereo
Från Beatleshyllning till gospelfest och däremellan rock, komik och snälla låtar i stereo. Showen med Triple & Touch genomsyras av genuin musikalitet. Bandmaskinen, Göran Rudbo och Ken Wennerholm tar ut svängarna rejält, vågar att blanda och ge. Covers är inte alltid av ondo, särskilt inte när de görs så intelligent som av det här gänget. Showen har högt tempo och sången och musiken framförs med friskhet och stundtals riktigt rockös.

Göran sjunger ”Välkommen” från balkongen, Ken dyker upp på scenen och så tar det hela rejäl fart med hjälp av ett kärleksfullt och rivigt Beatles-potpurri. Coverlåtar blandas med nyskrivet material med svenska texter, bland dem festliga kärlekssången ”Kan jag få lägga till hos dig”. Sally Santesson dyker upp och snärjer Ken i sina garn och gör som bonus en Häckner, drar en kondom genom näsan. Sally gör den också baklänges!

Gästartisten Maria Lundqvist är en sanslös komisk begåvning med ett obeskrivligt kroppsspråk. Divanumret om göteborgstjejen som flyttar till Stockholm, och tagit intryck av huvudstadens trender och skrytvalser, är satirisk och rolig. Därefter avverkar hon Musikalen Sound of Music på sex minuter, ett litet komiskt mästerverk.

Stekt ägg på huvudet börjar som en lustig absurditet men mynnar i en allvarlig och tänkvärd sång om livet där publikens vrålskratt förbryts i tystnad. En bedrift.

En gospelkör framför en mycket suggestiv afrikansk sång. Ken berättar om sin barndom som musiker i Frälsningsarmén hemma i Tranås. Tillsammans med kören bjuds ett knippe kända läsarsånger i rasande tempo, det hela utmynnar i rena rama gospelsfrossan med ”Down by the riverside” som slutvinjett.

Extranumret blir en fin ”Så länge skutan kan gå” med alla på scen. Saxofonisten Johan Borgström förstärker Bandmaskinen och visar sig också vara en bra sångare.

Ken och Göran har näsa för det musikaliska och arbetar tillsammans med musikerna hårt med röster, klanger, stämsång, arrangemang och sköna harmonier. Det här är en lysande show inte bara musikaliskt utan också vad gäller ljusdesign och lasereffekter.

Tore Ljungberg

Triple & Touch I Stereo, Trädgårn
2000-10-01 – Expressen/GT (4 getingar)

 

Triple & Touch
Triple & Touch‚ krogshow på Cirkus i Stockholm förra året var tveksam. Första gången utan Lasse Kronér bjöds Maria Lundqvist in. Men istället för att se henne som jämlik partner tog Göran Rudbo och Ken Wennerholm ett beundrande steg tillbaka. Som om de inte vågade tro på sin egen kapacitet.

Men med ”Stereo” är alla sådana tvivel väck. Äntligen har Triple & Touch vågat lämna sin gamla repertoar. Bröderna Brothers Per Umaerus ståtar med en knippe humoristiska specialskrivna låtar tangerade Robban Brobergs ordfyndigheter.

Whitney Houston har fått lämna plats för Barry White. Inte lika skruvat, men rätt skönt – ”I will always love you” blev en favorit i för många repriser.

Triple & Touch samlar sina musikaliska erfarenheter – från Beatles till Queen. från världsmusik till Frälsningsarmén. Inspirerade av Frälsisplattan från förra året gör de ett potpurri av hymner med gospelstuk tillsammans med svängiga Voice of Commitments. Allt inramat av ”Barnatro” och Ken Wennerhomls tillbakablickar som 12-årig Frälsningssoldat i Tranås.

”Stereo” handlar helt enkelt om sång, sång, sång och väldigt lite snack. Gästerna är smart inbjudna för att tillföra – inte för att ta över. Johan Borgström kompletterar med svidande svängig sax och tuff körsång. Maria Lundkvist sviker inte sina vänner av ”Sally”. Som en gumma i lådan dyker hon upp i några intensiva minuter. Tokflirtar med Ken. Kör Carl-Einar Häckners äckliga kondomtrick på eget vis. Den galna bibliotikarien hålls kort, men bjuder på stor underhållning en kort stund.

Voice of Commitments gör sköna ”Adiemus” till ett fantstiskt ljusspel. Några frågetecken finns: Maria Lundqvist ”stekta-ägget-filosofi” känns klichéaktig. Johan Borgströms ansiktmålning – ett försök till travesti av Peter Gabriels Genesistid kring 1973…?

Queens ”somebody to love” lyckas man aldrig få till den glänsande final det är tänkt.

Men å andra sidan: sista extranumret med Village Peoples ”Go west” i (Umaerus?) översättning gjorde mig tårögd – av skratt.

 

Kai Martin

Nordvästra Skånes Tidningar
010127 – CD: Duetter i stereo

 

Triple & Touch – Duetter i stereo
De genommusikaliska grabbarna Göran Rudbo och Ken Wennerholm i gruppen Triple & Touch har verkligen lyckats med ”Duetter i stereo”.

Låtarna består av humoristiska, eftertänksamma texter och engagerande musik. Det är en njutning att lyssna till det lyckade ackompanjemanget, och de 13 nyskrivna låtarna håller alla en mycket hög musikalisk kvalitet. Den gamla välkända ” Endoft av honung” gör de också mycket bra. Likaså ”Landsplågan” från 60-talet,”lyckans gata” är helt suverän. Av det nyskrivna materialet har finurliga texter och musik av Magnus Strömberg, något speciellt. Eller varför inte ”Kan jag få lägga till hos dig?”.

Mona Svalin